Type gerecht: Soep
Bereidingstijd: < 20 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 510 kCal | 2140 kJ

 Ingrediënten

 • 400 gram verse zalm – op kamertemperatuur
 • 100 gram Hollandse garnalen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • 1 liter visbouillon van tabletten
 • 1 dunne prei, in dunne ringetjes
 • 100 gram feta, verkruimeld
 • 15 gram verse basilicum of peterselie, fijngehakt

Bereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Strooi het basilicum erover. Serveer direct.

Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.