Kan ook met:

Zwaardvis

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: < 20 min
Aantal personen: 4 personen
Energie: 230 kCal | 965 kJ

Ingrediënten

  • 4 moten verse tonijn (à gram)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 100 ml medium dry sherry
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen. Snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat. Pureer in tussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover. Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Tip: vervang de sherry door witte wijn of visbouillon. Vervang de oregano door gedroogde tijm.